Snapphanar

Böcker av Kim M. Kimselius

 

 

Kim har skrivit två böcker om snapphanarna.

Den första boken är Snapphanar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den boken skrev Kim efter att hennes make, Jan, hade berättat om snapphanarnas historia, när de första gången passerade genom snapphanetrakterna på väg till Jans föräldrar.

 

Detta är den första historiska äventyrsbok som Kim skrev, även om det kom att bli sjunde boken i serien. Från början var inte boken skriven för att ingå i en serie, utan blev senare bearbetad för att passa in i Theo- och Ramonaserien.

 

Läs mer om Snapphanar.

 

 

Den andra boken är Snapphaneresan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här boken fick Kim i uppdrag att skriva av snapphanekommunerna Hässleholm, Osby och Östra Göinge, efter att de hade läst Kims bok Snapphanar. De tyckte den var bra skriven och att Kim var kunnig i ämnet.

 

Läs mer om Snapphaneresan.

 

 

Även boken Jag är ingen häxa utspelar sig under Snapphanetiden.

Det som var roligt med Jag är ingen häxa, var att jag kunde knyta ihop den med Snapphanar som jag redan skrivit tidigare. När sedan Snapphaneresan skrevs, knöt jag ihop även denna bok med de två tidigare om 1600-talet. Det har jag gjort genom att de påhittade personerna i boken: Anna, Stina, Mor Anja, Svedeman med flera, återkommer i alla tre böckerna. På så sätt kan man följa deras liv och vad som händer dem. Ändå behöver man inte läsa böckerna i den ordning de har kommit ut.

 

 

 

 

 

Här hittar du alla Kim M Kimselius böcker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs SMAKPROV ur Kims böcker

 

Köp böckerna här

Bokus
Adlibris

 

 

 

Vill läsa böckerna i kronologisk ordning, med andra ord, efter vilket århundrade som händelse utspelar sig. Då har du möjlighet att se det här >>

 

 

 

Om du som privatperson vill köpa någon av Kim M. Kimselius böcker Klicka här.

 

 

E-böcker av Kim M. Kimselius

Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som

e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.

 

 

 

 

De historiska äventyrsböckerna om Theo och Ramona är fristående och kan läsas i vilken ordning du vill.

 

 

En ny äventyrsserie om Theo och Ramona kommer ut med början 2013. Serien är döpt till Theo- och Ramonaäventyr. Första boken i serien är Månstenen.

 

 

Äventyrserien om Kimberlie och Andy, Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland, Kimberlie - Ett nytt liv, Kimberlie - Främlingar utspelar sig på Nya Zeeland. Du som älskar Kimselius böcker om Theo och Ramona, kommer att ta även Kimberlie och Andy till ditt hjärta och sluka böckerna i denna serie.

 

 

Kanske är du nyfiken på vad andra har sagt om böckerna?

Om du klickar på varje bok här ovanför hittar du många upplysningar. Till exempel baksidestext, recensioner och utdrag ur boken. Dessutom kan du se bilder från researchresorna, de utländska bokomslagen och mycket mer.

 

 

Så här skrev till exempel läraren Nilla om Kims böcker om Theo och Ramona:

"...Annars har jag kört med högläsning, med tema historia och geografi. Då lämpar sig Kim M Kimselius böcker. Helt underbara, och lärorika. Barnen fullkomligt älskar dem. Kollar platser på karta, you tube och vi har fantastiska diskussioner."

Texten är hämtad från Pedagogen - Ett lärarrum på nätet.

 

 

Be din bokhandel ta hem böckerna, om de inte redan har gjort det! Vill du veta var du kan hitta böckerna? Klicka här >>