FÖREDRAG

Kostnad för föredragKim M Kimselius följer Författarcentrums rekommenderade taxor för författarbesök.För bokning och information välkommen att kontakta Författarförmedlingen. www.forfattarcentrum.seÄr det något Kim brinner för så är det att inspirera andra att älska orden lika mycket som hon gör.

 


"Kim M Kimselius trollband oss och tände stjärnögon", skriver rektor Mia Bark på friskolan Svettpärlan. Läs här.


 


Boka föreläsning av Kim M. Kimselius här


Kim föreläser i Örkelljunga

Skrivkurser - Skapande skola

Här läggs fokus på själva skrivandet. Efter att Kim har berättat lite om sin väg till författarskapet, lämnar hon skrivtips och berättar hur man bygger upp en berättelse.


Det finns möjlighet för eleverna att fortsätta en redan påbörjad berättelse av Kim, att ta del av Kims inspirationskort för att skriva berättelser, eller skriva fritt ur fantasin.


Vid skrivkurser på skola är det bra med uppföljande besök, då har Kim möjlighet att ta del av elevernas berättelser, komma med positiva kommentarer och fortsätta att inspirera.


Att skriva med glädje är en skrivbok där Kim på ett enkelt och lättfattligt sätt berättar hur man skriver en bok. En bra bok att använda i skolundervisningen.


Kim brukar också låta den bästa berättelsen från varje klass publiceras på Kims blogg. Här är några exempel.

Kim M. Kimselius föreläser på Litteraturfestivalen Bok och Hav maj 201. Foto Johan Sturesson


"I rampljuset där hon hör hemma. Tack Kim för ett inspirerande framförande! Du är grym!" Johan Sturesson.


"Härligt att se dig på scen Kim! Lika inspirerande som alltid. 💖 Vi är helt klart bland dina största fans!" Annie Gylling

Att skriva med glädje


Inspiration

Syftet med detta föredrag är att inspirera barnen att läsa och skriva mer. Kim berättar om sin väg till författarskapet och ger sina läs- och skrivtips. (Här slutar en timmas föredraget.) Beroende på om föredraget är på en timma eller två timmar avslutas de olika. Om det är det längre passet  avslutar Kim med att läsa ett kapitel ur en av sina böcker, därefter är det tänkt att eleverna ska skriva och ta vid där Kim slutade sitt kapitel eller välja en person ur kapitlet och skriva om den. Passar mellan- och högstadiet. Tid: 1-2 lektionstimmar.

Kim med barn

"Hon var magisk!"

Lärare Ingela Ynghagen på Tranängskolan i Tranemo om Kims skrivarkurser och föreläsningar på skolanOlika föredrag


Författare - Från dröm till verklighet

I detta föredrag får man följa Kims väg från det hon drömde om att bli författare, ända fram till de senaste händelserna i Kims författarskap. Ett föredrag som inspirerar många att vilja bli författare och väcker många drömmar till liv. Det absolut populäraste föredraget. Passar alla åldrar. Tid: 60-120 minuter.Föreläsningar på distans

Nu har du möjlighet att boka Kim M Kimselius

för en föreläsing på distans.

Sagans kraft - Ordens makt

Här berättar Kim vilken betydelse berättelser/sagor har, samt ordets betydelse för barnen i vardagslivet. Hon berättar också om sin väg till författarskapet, lite om sina böcker samt ger barnen sina läs- och skrivtips. Passar låg-, mellan- och högstadiet. Tid: ca 1-2 lektionstimmar.


Under rubriken Sagans kraft och ordens makt har Kim tidigare hållit tre skilda föredrag på samma skola, först för föräldrarna till eleverna på skolan, sedan för eleverna och därefter för lärarna, alla föredragen på samma tema.

Kim på föreläsning i Jämshögs Folkhögskola

Gestaltning och Miljöskildring

Här läggs betoningen på gestaltning och miljöskildring. Kim försöker få eleverna att förstå vad det innebär att "gestalta" en person, samt inspirera elevernas skrivglädje. Hon berättar lite om sin väg till författarskapet och vad skrivandet har betytt för henne. Passar mellan- och högstadiet. Tid: cirka 2 lektionstimmar.

Kött på benet

I detta föredrag försöker Kim förmå barnen att skriva "lite mer" än bara rakt upp och ner, inspirera dem att skriva miljöskildringar, säga mycket med få ord, att gestalta huvudpersonerna med små enkla medel. Med andra ord: få dem att göra längre berättelser. Passar mellan- och högstadiet. Tid: 1-2 lektionstimmar.


Historiska föredrag

Kim föreläser på Medelhavsmuséet

Grundar sig på de historiska skönlitterära böcker som Kim har skrivit, såsom Pompeji och vulkanutbrottet, Häxförföljelsen på 1600-talet, Farao Tutankhamon och Egypten, Inkaindianerna och spanjorernas intåg i Inkariket på 1500-talet, vikingatiden år 950, pesten/digerdöden på 1300-talet, snapphanarna på 1600-talet, franska revolutionen under 1700-talet, riddartiden på 1300-talet, kriget 1808-1809 då Sverige förlorade östra delen av sitt rike till Ryssland, de kinesiska kejsarna Qin Chi Huangdi och kejare Wu, Romartiden, Andra världskriget, Mayafolket och Persien.


Kim ger också en kort presentation av sig själv och sitt författarskap. Kim tillrättalägger varje föredrag så att det passar just den ålder publiken har. Tid: 60-120 minuter.

Samtliga föredrag för de yngre går ut på att inspirera barnen i läsning och skrivning, att få dem att förstå att de duger bra som de är, att de inte måste stava perfekt för att göra bra berättelser, få dem att tro på sig själva!


Kim älskar att dela med sig av sin skrivglädje och att inspirera andra att älska orden lika mycket som hon gör. Boka Kim för en föreläsning, du kommer inte att ångra dig!

Vill du veta mer?


För kostnadsupplysning och bokning, kontakta:Författarcentrum Syd

Tel/Fax: 040-611 89 90

Mobiltelefon: 076-118 90 26

http://www.forfattarcentrum.se/kontakt/Boka föreläsning av Kim M. Kimselius här