Jamakis Kennel

Jamakis Kennel

 

Jamakis Kennel

Jamakis Kennel Blandade foton

Jamakis Kennel Pompejikullen

Rapport från valplådan Del 1

Rapport från valplådan Del 2

Rapport från valplådan del 3Kim och Jan Kimselius

Trullebo, Kolshult 28

370 17 Eringsboda


forfattare@kimselius.se


Berner Sennenhundar har varit en del av Kims liv sedan 1976 då hon köpte sin första Berner Sennen, Dexter, en lugn och harmonisk hanhund. Allt sedan dess har huset varit fullt av berner. För vem kan motstå dessa ulliga, gulliga, charmiga hundar, som hela livet är som små busfrön. Har man väl en gång tagit en berner till sitt hjärta då kan man inte vara utan…


Jamakis är en liten kennel som föder upp i hemmamiljö, så kallade "köksuppfödning". Det innebär att valparna ända fram till leverans tillbringar sitt liv tillsammans med familjen Kimselius och de andra hundarna i flocken.


På så sätt blir valparna vana vid de vanliga ljuden i ett hem, allt från dammsugare, radio och tv, till att jaga golvmoppen…


Kim har sedan sin tidiga ungdom varit instruktör i Brukshundsklubben, hunnit med en hel del tävlingar och utställningar. Men framförallt har Kim i första hand alltid haft sina hundar som kompisar. Hundarna är en del av familjens vardagliga liv.


Det är framförallt Kim som haft ett brinnande hundintresse redan från spädbarnsåldern. När Jan träffade Kim fick han hundarna på köpet och har sedan dess utvecklat ett stort hundintresse.


Varje år har Kim och Jan valpträff över en sommarhelg. Då samlas alla de hundägare, med hundar, som kommer från Jamakis kennel. Ibland händer det att "gamla" valpköpare dyker upp med hundar inköpta från en annan kennel, ni förstår säkert att vi har roligt på våra valpträffar.


På valpträffarna händer det många olika saker: utställningsträning, agility-, sök-, spår-, dragträning, tipspromenader, föreläsningar m.m. Dessutom har vi ett stort knytkalas vilket är mycket populärt och något alla ser fram emot.


Är du intresserad av att veta mer om Jamakis kennel, eller är intresserad av en valp ifrån vår kennel, kan du kontakta Kim.


Tyvärr har vi inga valpar på gång just nu. Men håll utkik... Vem vet, kanske vi ses någon gång på en valpträff?


Många hälsningar från


Kim och Jan Kimselius


Jamakis Kennel

Jamakis Kennel Blandade foton

Jamakis Kennel Pompejikullen

Rapport från valplådan Del 1

Rapport från valplådan Del 2

Rapport från valplådan del 3
Läs SMAKPROV ur Kims böcker


Köp böckerna här

Bokus
Adlibris