EnglishSwedishSwedishEnglish

Böcker av Kim

Kimberlie - Främlingar, utgivning våren 2011
3:e boken i Kimberlieserien

En fartfylld äventyrsdeckare som utspelar sig i staden Dunedin på Nya Zeeland. Här får du följa med på skattjakt och risken är stor att du låter dig skrämmas av den skickligt ihopvävda berättelsen, som är en riktig nagelbitare från början till slut!

Detta är tredje delen i serien "Kimberlie" som handlar om Kimberlie och Andy. Äventyret utspelar sig även denna gång på Nya Zeeland.

Ännu en oerhört fängslande bok, som du inte lägger ifrån dig i första taget.

Klicka här för att läsa SMAKPROV ur Kimberlie - Främlingar

Klicka här för att läsa utdrag ur boken på PROVLÄS!

E-böcker av Kim M. Kimselius
Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som
e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.

Baksidestext Kimberlie - Främlingar:

Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin. De verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned, och ingenting blir sig likt, när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

Du som älskar Kimselius böcker om Theo och Ramona, kommer att ta Kimberlie och Andy till ditt hjärta och sluka alla böckerna i den fängslande äventyrsserien som utspelar sig på Nya Zeeland.

.......

 

Recensioner av Kimberlie - Främlingar:

"Den toppar min lista!" Annelie Nilsson

"Boken är både spännande, känslosam och ger samtidigt hopp i en hopplös situation. En mycket bra bok!" Fil.mag. Kristina Fridensköld

"Kimselius lämnar som vanligt ingen besviken. Detta är en riktig sträckläsarbok och jag väntar med spänning på nästa äventyr på Nya Zeeland." Ingela Svensson

"Kimberlie - Främlingar är en häpnadsväckande äventyrsdeckare som tar dig med på ett hissnande äventyr, som är så spännande att du knappt kan lägga ned boken!" Roxana Kaboli

"...Mycket spännande och jag hade hjärtat i halsgropen många gånger..." skriver Kristina Simars Bokblogg

"WOW! Kan en bok bli bättre än så här?" Linda Myhrman

.....

 

Smakprov ur Kimberlie - Främlingar:

"Tålamod! Du måste lära dig att ha tålamod", sa Nils Persson och såg på sin vän.

"Jag har inte haft annat än tålamod sedan du först berättade om de här lättförtjänta pengarna. Lättförtjänta det var just vad du sa. Du sa ingenting om att vi var tvungna att resa till andra sidan jorden för att lägga beslag på dem. Du sa inte att vi var tvungna att tillbringa veckor här tills du hade fattat mod att..."

"Nu räcker det!" sa Nils Persson bestämt och viftade med pistolen.

Inte för att Anders Andersson trodde att hans vän skulle skjuta honom, men han kände själv att han hade gått för långt, därför tystnade han. Ändå kunde han inte låta bli att blänga surt på Nils, som valde att helt strunta i honom och istället studerade den gamla damen och de två ungdomarna.

Nils Persson visste att deras stund snart var inne. Men det måste ske genom överrumpling, inte genom att de rusade över hela gräsmattan som nu var fullt upplyst. Nej, snart skulle tillfället komma, det var han säker på. Till dess skulle de ligga kvar här i buskaget, hur blött och otrevligt det än var. För deras belöning skulle snart komma och det skulle göra dem oberoende för resten av livet. Vid den tanken spred sig ett stort leende över Nils Perssons ansikte. Han blundade medan han framför sig såg sitt kommande liv, som så totalt skulle förändras på grund av den där unga flickan Kimberlie.

"Förlåt!" ropade Andy, när han råkade slå bollen alldeles för långt.

Badmintonbollen for iväg ut ur ljuset och in i den mörka delen av trädgården.

"Bry dig inte om att hämta den Kimberlie!" ropade fru Moonwind, som plötsligt fylldes av en stark känsla av fara.

Kanske för att Tickie nu blev som galen i hennes famn, slet sig lös och rusade efter Kimberlie som var på väg mot det mörka buskaget.

"Äsch, jag är inte rädd för mörker!" ropade Kimberlie och klev ut ur ljuset och in i det kompakta mörkret i buskaget.

Sedan hände allting mycket fort...

.....

 

Se foton från Kims Nya Zeelandsresa som inspirerade henne till böckerna om Kimberlie och Andy.

Se YouTube film där Kim läser ur boken
Kimberlie - Ett nytt liv >>

Titta och lyssna på Kim när hon läser ur sin bok
Kimberlie  - Äventyr på Nya Zeeland på YouTube >>

 

ISBN-nr 978-91-976260-8-8

 

Tillbaka till huvudsidan om böckerna >>