Tsunamikatastrofen i Lissabon

Tsunamikatastrofen i Lissabon av

Kim M Kimselius

 

Utkommer våren 2018

23:e boken om Theo och Ramona

 

 

En jordbävning inträffade i havet nära Lissabon, Portugal, den 1 november 1755. Man tror att jordbävningen var i närheten av nio på dagens Richterskala. Skalvet inträffade 09.30 på förmiddagen och varade cirka sex minuter. Det orsakade stora skador på staden. En halvtimme efter skalvet kom en flera meter hög tsunami.

 

 

 

 

 

 

Baksidestext Tsunamikatastrofen i Lissabon:

En jordbävning inträffar i havet nära Lissabon, Portugal, den 1 november 1755. Jordbävningen är mycket kraftig. Skalvet inträffade 09.30 på förmiddagen, varar cirka sex minuter och orsakar stora skador på staden. De människor som överlevt andas ut, utan att veta att den verkliga katastrofen är på väg mot dem.En halvtimme efter skalvet kommer en flera meter hög tsunami. Mitt i vägen för den gigantiska vågen står Theo och Ramona.

 

....

 

 

 

 

Recensioner av Tsunamikatastrofen i Lissabon:

 

"Kim har en otrolig förmåga att göra personer och miljöer levande enbart genom sina ord. Jag kan med lätthet se, lukta och uppleva samma fasa som personerna i boken gör när de hamnar mitt i en naturkatastrof. Men mitt i allt elände finns även en vacker beskrivning av staden Lissabon som den kan ha sett ut före jordbävningen. Kim tar dig med på en underbar resa till hennes Lissabon och hennes kärlek till staden lyser igenom i varje ord." Ingela Svensson

 

....

 

 

 

 

E-böcker av Kim M. Kimselius

Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som

e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.

 

 

Utdrag ur Tsunamikatastrofen i Lissabon:

 

 

 

....

 

 

ISBN-nr 978-91-86485-??

 

E-bok ISBN-nr 978-91-86485-??

 

Tillbaka till huvudsidan om böckerna

 

 

 

Läs SMAKPROV ur Kims böcker

 

Köp boken här

Bokus
Adlibris