TudorRosen Kampen om makten den ultimata historiska äventyrsromanen


Kontakt


Roslagstext förlag

Trullebo, Kolshult 28

370 17 Eringsboda

Telefon 0455-61 61 60 eller Mobil 0733-720 706


Mejla förlaget


Mejla Kim M. KimseliusOm Kim M. Kimselius

Faktaruta om Kim

Pressfoton

TudorRosen Kampen om makten

Den ultimata historiska äventyrsromanen


TudorRosen Kampen om makten är den ultimata historiska äventyrsromanen. Det är den 23:e historiska äventyrsromanen av Kim M. Kimselius, vars debut 1997 uppmärksammades mycket av massmedia på grund av att debutboken, Tillbaka till Pompeji, sålde i 11.000 exemplar första veckan. Nu börjar Kim närma sig fyrtiotalet böcker.TudorRosen Kampen om makten är den 20:e boken i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona som reser tillbaka i tiden och upplever olika historiska äventyr. Namnet är passande, eftersom det även var en kamp för Kim att skriva berättelsen. Hennes älskade far dog i början av arbetet med boken och Kim blev förlamad av sorg.


För att kunna skriva boken lät hon sin far bli en av personerna i boken. På så sätt tog Kim sig igenom skrivandet. Boken betyder mycket för henne. Den har starka skildringar av Henrik VII som grundade Tudordynastin, Henrik VIII som blev känd för att döda sina hustrur, och Elisabet I en stark drottning som regerade England med järnhand.


Omdömena om boken är enhälliga: Detta är den ultimata historiska äventyrsromanen om en intrigfylld tidsålder. En stark berättelse om starka personer. En bok som är svår att lägga ifrån sig."Som vanligt är det en bra balans mellan fakta och fiktion och man blir aldrig uttråkad. TudorRosen ger en ny ton till Theo- och Ramonaserien. Det är svårt att släppa boken ifrån sig, vilket inte är konstigt. Kombinationen av intrigfylld tidsålder och skickligt författande gör TudorRosen till den ultimata historiska äventyrsromanen."  Litteraturstudent Roxana KaboliSkolorna har upptäckt Kims historiska äventyrsböcker, baserade på historisk fakta, historiska personer och en gedigen faktadel som avslutar varje bok. Det har gjort att många elever skriver och tackar Kim för att de har fått högsta betyg i det ämne där de har läst Kims bok inför något prov. Precis som alla andra böcker av Kim har hon lika många vuxna läsare som barn och ungdomar. Kim skriver till sig själv och når ut till en bred publik med sina böcker, så även med TudorRosen Kampen om makten.
Baksidestext TudorRosen Kampen om makten:


Den rödvita Tudorrosen blev symbolen för huset Tudor, efter att Henrik VII blev förste kung av Tudordynastin. Han får ständigt kämpa för att behålla makten.


Henrik VIII övertar tronen efter sin far, Henrik VII, och försöker få en son. I sin strävan efter detta, låter han förskjuta, avrätta och skilja sig från sina hustrur, som blir sex till antalet. Två av dem, Katarina av Aragonien och Anne Boleyn, är starka kvinnor som inte lyckas tillgodose kungens önskemål. Däremot får de döttrarna Maria och Elisabet.


Juvelen som Theo och Ramona till Tudortiden, ger dem även obehagliga upplevelser. De skiljs åt i striden vid Bosworth Field. I sökandet efter Ramona räddar Theo livet på Henrik VII, vilket för honom till hovet, alla dess intriger och maktspel. Ramona och Theo får ta del av Tudordynastins härskares liv och död, där de själva ständigt svävar på avgrundens kant. De kämpar för att ta sig tillbaka hem, men juvelen har andra planer för dem.Läs även När sorgen dödar orden, för den fullständiga berättelsen om arbetet med boken.För fler recensioner och utdrag ur boken kan du kika in på TudorRosen Kampen om maktens egen sida.


Mitt i Blekinge

Kim M. Kimselius föddes i Göteborg 1954. Där bodde hon i 25 år tills hon flyttade till Vallentuna norr om Stockholm. Efter 16 år flyttade hon med sin man Jan ned till Blekinge. Där bor de, tillsammans med sina två Berner Sennenhundar, sin Polski Owczarek Nizinny hund och två katter, på en charmig avstyckad gård med utsikt över en liten sjö.Priser och utmärkelser:

Kim M. Kimselius arbete med att inspirera barn och ungdomar att läsa och skriva, har gjort att Kim, Nyårsafton 1999, tilldelades Ronneby kommuns Kulturpris med motiveringen:


Kim M. Kimselius tilldelas Ronneby kommuns Kulturpris 1999 för att hon genom sin författargärning inspirerar barn och ungdomar till att läsa och att skriva egna berättelser.


I sina historiska ungdomsromaner översätter hon den historiska verkligheten till dagens - för utan historia har vi ingen framtid. Genom att möta barn och ungdomar och använda det talade och skrivna ordet utför hon en viktig kulturgärning.”


2007 blev Kim åter nominerad till Kulturpris.


2009 blev Kims bok "Aftur till Pompei"/"Tillbaka till Pompeji" utsedd som en av årets bästa utländska ungdomsböcker av bokhandlarna på Island.


Läs SMAKPROV ur Kims böcker


Köp böckerna här

Bokus
Adlibris