Kimberlie - Äventyr på Nya Zealand
Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland

Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland

av Kim M Kimselius 


Utkom 2009

1:a boken i KimberlieserienKimselius böcker är kända för sina fantastisk miljöskildringar. Här tar författaren med dig på en spännande resa runt om i Nya Zeelands fascinerande natur, samtidigt som du får ta del av maoriernas kultur i en fängslande äventyrsbok.


Detta är en helt ny serie av Kim M. Kimselius. Serien heter "Kimberlie" och handlar om Kimberlie och Andy. Äventyret utspelar sig på Nya Zeeland.


En otroligt spännande bok, som du garanterat kommer att sträckläsa.
Baksidestext Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland:


Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att uforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Kimberlie inser att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.


Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia skildras i en nervkittlande berättelse. En spännande thriller som tar andan ur läsaren.


Du som älskar Kimselius böcker om Theo och Ramona, kommer att ta även Kimberlie och Andy till ditt hjärta och sluka den första boken i den nya serien.


Kim M. Kimselius har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.Recensera boken på Goodreads


Övriga böcker i serien Kimberlie

Kimberlie Äventyr på Nya Zeeland, 1:a boken

Kimberlie Ett nytt liv, 2:a boken

Kimberlie - Främlingar, 3:e boken


Går att läsa fristående, men man får mest behållning om man läser böckerna i ordning.


 

Recensioner av Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland:


"Kim M Kimselius - Sveriges svar på Enid Plyton?" Astrid Ahlberg


"Från första stund hålls man i ett spännande grepp. Genom Kims lätta och noggranna sätt att beskriva personer, känslor och händelser får man ett starkt sug att fortsätta läsa. Man vill veta vad som händer." Lotta Zakrisson


"...en spännande och lättläst historia för vetgiriga läsare..." BTJ, lektör Fia Larsson


"En lättläst fakta-fiction berättad i ett högt tempo." BTJ, lektör Magnus Öhrn


"Man STRÄCKLÄSER verkligen den!" Kimseliusfan


"Igår läste vi två kapitel och dottern lyssnade koncentrerat och ville inte heller att jag skulle sluta." Enbokcirkelföralla


"Jag rekommenderar verkligen Kimberlieböckerna, och jag längtar väldigt mycket efter fortsättningarna!" Matildas läshörna


"Det är en spännande bok med många cliffhangers så jag förstår att barnen gillar den." Boktokig


"Jag läste hur många kapitel som helst och ingen kunde prata med mig." Jennys Barnboksblogg

Klicka här för att läsa SMAKPROV ur Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland


Med denna bok inleder Kim M. Kimselius samarbete med en ny illustratör, Mats Minnhagen. Klicka här för att komma till Mats hemsida >>


Se foton från Kims Nya Zeelandsresa som inspirerade henne till böckerna om Kimberlie och Andy.E-böcker av Kim M. Kimselius

Nu finns många av Kim M. Kimselius böcker även som

e-böcker. Här är en länk till Kimselius e-böcker.

 


 

 


Smakprov ur Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland:


Benen ville springa fortare och fortare efter allt resande, och snart sprang Kimberlie det snabbaste hon någonsin kunde i den tunga sanden och vattnet. Plötsligt slog hon foten i en sten och föll handlöst framstupa i vattnet. I samma stund kom en stor våg och sköljde över henne. Hon spottade och fräste när munnen fylldes av vatten. Vågen drog sig tillbaka och Kimberlie satte sig upp. Hon visste inte om det var tårar eller vatten som rann på kinden, men en sak var säker, det gjorde hemskt ont i foten. Innan hon hunnit ta sig upp slog en ny våg över henne. Snabbt höll hon andan för att undvika en ny kallsup.


Under språngmarschen hade hon kommit riktigt långt ut i vattnet. Det nådde henne nu ända upp till låren när hon reste sig upp. Hon såg ned på sina blöta kläder och skrattade. Vad skulle mamma säga nu? De hade inte så mycket ombyte med sig eftersom de ville ha minimal packning i husbilen.


En ny våg sköljde över henne. Det var tur att hon inte hade tagit mer kläder på sig! Nu var det inte så mycket att torka. Hon såg längtansfullt ut mot nästa våg som närmade sig och tänkte: Äsch, jag är ändå våt, sedan slängde hon sig rätt in i nästa stora dyning som kom insvepande mot stranden. Vågen var stark och förde henne en bit tillbaka mot stranden. Hon reste sig snabbt och rusade ut för att möta nästa våg. Den förde henne också en bit tillbaka, men inte riktigt lika långt. Hon rusade ut igen. Nu hade hon vatten ända upp till midjan.


Kimberlie guppade upp och ned i takt med vågorna. Än närmare stranden och än längre ut beroende på hur stora vågorna var. Livet var bra underbart!


Plötsligt såg hon något komma emot sig i vattnet. Hon ställde sig upp och blev förskräckt när vattnet nådde henne ända upp till axlarna. Hur hade hon kommit så här långt ut? Hon vred på huvudet och såg den avlägsna stranden. Sedan vände hon sig mot det som var på väg mot henne. Även om hon aldrig tidigare i sitt liv hade sett en sådan här livs levande, insåg hon genast vad det var: en hajfena!


EN HAJ!


Skräcken grep tag i Kimberlie. Det här var inte längre vattenbrynet där hon snabbt kunde sätta sig i säkerhet. Här var det djupt! Vad hade hon egentligen tänkt på när hon gett sig ut i vattnet, alldeles ensam, utan att först ta reda på om här fanns hajar? Stel av skräck såg hon hajen närma sig. I nästa sekund släppte handlingsförlamningen. Hon slängde sig i vattnet och simmade mot land det snabbaste hon kunde. När hon vred på huvudet såg hon hajfenen sticka upp ur vattnet strax bakom henne.


------------


Andy vaknade tidigt på morgonen. Det här var sista dagen på Sydön. Ikväll eller imorgon skulle de ta färjan tillbaka till Norrön och sedan flyga hem till Dunedin. Det hade varit många händelserika och spännande veckor. Han hade inte den minsta lust att åka tillbaka hem till skola och vänner. Han undrade var Kimberlie fanns nu. Han var imponerad av att den svenska flickan pratade så bra engelska, nästan som om hon var en infödd nya zeeländare. Synd att han aldrig skulle få träffa henne igen. Den svenska familjen hade nyligen börjat semestern, för hans del var resan i stort sett över.


Han drog håglöst undan gardinen och kikade ut. Men vad nu då?


.....
 

ISBN-nr 978-91-86485-04-7

E-bok ISBN-nr 978-91-86485-33-7

 

Tillbaka till huvudsidan om böckerna >>


Läs SMAKPROV ur Kims böcker


Köp boken här

Bokus
Adlibris